Resor utomlands

Ask – Veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge

Denna vecka är det ordet ask som vi fått att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Utmaningen i sig är att med bild /och/eller/ text tolka det angivna ordet. Här är det är fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med. Denna vecka bjuder jag på en ask med en hel del godbitar från den resa jag just nu är på. En resa till sjöss och längs delar av Chiles och Argentinas kuster.

Vi startade resan

utanför Santiago, i hamnstaden San Antonio och har färdats söderut längs kusten. I morgon är det planerat att vi ska nå ”världens ände” – hamnstaden Ushuaia i Argentina. Detta är så långt söderut som det är möjligt att komma i Sydamerika.  Och söder om Ushuaia tar så småningom Antarktis vid. Efter stoppet i  Ushuaia är det planerat att vi ska runda Kap Horn innan vi fortsätter mot Falklandsöarna. Men!!! Vädret rår en inte på så det mesta är en öppen fråga just nu.

 

I min ask

finns idag några fina bitar från resan. Håll till goda.

Hamnstaden Puerto Montt en bit söderut längs Chiles kust. En vacker godbit i min ask. 

Vackra omgivningar runt hamnstaden Puerto Montt i södra Chile finns i min ask. Vackra omgivningar runt Puerto Montt. 

Regnskog och vattenfall i området runt Chacabuco ännu längre söderut i Chile

Amaliaglaciären.

 

Stilla havet

är enormt och stilla har det inte varit sedan vi kom ombord. Igår var det orkanstyrka och periodvis med en vindstyrka på 33m/sekund. Men kaptenen ombord tar det säkra först och väntade inne i fjordarna vid Amaliaglaciären under dagen och natten. Först nu på morgonen är vi åter ute på öppet hav. Och det är storm med vindstyrkor runt 25m/sek. Väder och vind ändrar sig snabbt och vinden kan avta eller öka. Sent i eftermiddag eller tidig kväll kommer vi återigen ta oss in i fjordområdena och då blir det lugnare. Just nu ser alla passagerare ombord ut som betjänten mot slutet av kvällen i sketchen ”Grevinnan och betjänten”. Lägg därtill till en pingvinartad gång så kan ni föreställa er. En våghöjd på 6 meter gör att även hissarna skakar betänkligt. Vi ser nu ingen anledning till att vandra runt på fartyget utan har slagit oss ner vid fönstren i en av loungerna. Här sitter vi bekvämt tillbakalutade och ser ut över det mäktiga havets skådespel. Utan att vara sjösjuka. Ännu!

 

Titta gärna in här för att se fler av veckans  asktolkningar.

Tyvärr har jag ingen möjlighet nu under resan att se andra deltagares bidrag till temat. Men de finns kvar och jag tittar in när jag är tillbaka i Sverige igen.

32 svar på ”Ask – Veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Det var verkligen många härliga godbitar i din ask och roligt att få ser mer från din resa. Denna gång syntes glaciären lite tydligare.

  Kram och ha en fortsatt fin resa!

  1. Tackar! Jodå, naturen är både vacker och mäktig. Och i morgon blir dte nog fler glaciärer vi passerar innan vi når Ushuaia, i Argentina, världens ände, och tillika världen sydligaste stad
   Vi hoppas nu på lugnare väder.
   Kram!

 2. Fy, va´ otrevligt med ett icke-Stilla Hav! Ska snacka med vädergudarna, få se om
  dom kan ordna en förbättring därnere.

  Vackert foto av Puerto Montt!

  1. Tack, Ruth! Fint om du talar med vädergudarna för vi vill gärna runda Kap Horn och komma till Falklandsöarna. Nu är det lugnt och vi är i Magellans sund och imorgon blir det världens ände, Ushuaia, världens sydligaste stad. Kanske har du varit här.

 3. Otur att ni att ni råkar ut för både storm och orkan. Finns säkert dagar med lugnare vindar i dessa farvatten, och så skulle det ju ha varit nu när ni är där. Bra att ni i alla fall hittills klarat er från sjösjuka. Hoppas det får förbli så. Förstår att det ändå, trots allt, känns mäktigt att skåda dessa vidder över både hav land och glaciärer. Spännande och se om ni kan runda hornet längst där nere. Må väl!
  Kram!

  1. NU är det lugnt och vi är i Magellans sund och ser land på två sidor. Men blåsigt har det varit. Helt klart. Sjösjuka tror jag inte drabbar oss och bra så. Men i morse blåste det så att hissarna skakade.
   Vi hoppas runda Hornet i övermorgon men komme ri morgon till Ushuaia, världens sydligaste stad.
   Kram!

 4. Jag får ju säga att det var en underbar ask att öppna! Vilka scenarier! Och där är ni – nu – mitt i – wow!
  Du är helt fantastisk själv, som åstadkommer dessa vackra inlägg under dessa förutsättningar med storm och dyrbar internettid.
  Stor kram!

  1. Tack! Ja, naturen är fantastisk och att se den är en upplevelse i sig. Och vädret varierar snabbt. I morgon besöker vi världens sydligaste stad, Ushuaia, i Argentina. Ska bli jätteroligt. nu är det lugnt och vi är inomskärs i Magellans sund.
   Stor kram!

  1. Tack!Ja, det finns många godbitar ombord och naturmässigt. Nu är vi inne i Magellans sund och det är lugnt. I morgon väntar Ushuaia. Spännande. Och sen hoppas vi på Kap Horn.

 5. Fantastiska bilder du har i din ask från resan. Du lyckades till och med “gräva fram” en absolut höjdarbild från Amaliaglaciären samt två bilder med en blå himmel. Bra att du inledde inlägget med dom två;-)

  Tycker väldigt synd om er och alla andra passagerare. Det måste ju vara skittråkigt att inte ha nåt vettigt att göra i ett sådant väder som varat i flera dagar. Jag menar, visst man kan inte påverka vädergudarna, men har man betalt dyra pengar för en kryssning vill man ju ha viss valuta för det. Å man kan ju inte bara äta och dricka hela tiden. Klart man skulle kunna blogga, men det är ju svindyrt.
  Nej, jag tycker verkligen synd om er, men fortsätter hålla tummarna att ni åtminstone kan “gå runt” Kap Horn.

  1. Tack! Jodå, jag var beredd på att lite sol kunde titta fram- Ombord finns hur mycket som helst att göra så tråkigt har vi inte. Resenärerna är från världens alla hörn och man lär sig mycket genom att tala med folk. Föredrag, seminarier, frågesporter, filmer om Sydamerika, vanliga nya biofilmer och mängder av annat finns. Och att se den fantastiska naturen är ett nöje även i blåst. Nu är vi på väg mot världens sydligaste stad, Ushuaia, i Argentina och är där i morgon bitti. Ska bli jätteroligt.
   Och visst hoppas vi på Kap Horn. Mycket!Bra att du håller tummarna. Tack för det.

 6. Är ni ute och reser ,-))) Härligt.
  Jättefina bilder!
  Bra att kaptenen tog det säkra för det osäkra så ni kan lugnt njuta vidare!
  Ha det jättefint
  KRAM från mig Primrose ,-)

  1. Jadå! vi är på långresa söderut längs Chiles kust och ska om ett par dagar med fartyget försöka runda Kap Horn innan vi vänder norrut mot Buenos Aires med en del stopp på vägen.
   Vi har det väldigt bra men med en hel del blåst.
   kram!

 7. En ask med godbitar från er resa … underbart Ditte! Håller tummarna att vädergudarna blir på lite mildare humör så ni kan runda Kap Horn!
  Tack för alla fina bilder!
  Kram

  1. Tyckte det var lika bar att dela med mig av några godbitar. Mycket natur och väldigt speciell men ännu inte sett några pingviner. Men de kommer nog.
   Idag är vi i Ushuaia, världens sydligaste stad i Ushuaia, Argentina. Hoppas imorgon kunna runda Kap Horn, men det har blåst mycket så vi får se.
   Idag är det sol så kanske blir bilderna mer lockande.
   Kram!

  1. Idag är vi i land i Ushuaia, världens sydligaste stad och det är riktigt fint. Men kallt. VI är nu nära Antarktis.
   Vi hoppas på mindre blåst så vi i morgon kan runda Kap Horn.
   Ha det fint du också.

 8. Det var mycket gott i asken. Det är bara att tacka och ta emot.
  Jag tycker om att titta på dina bilder med det sydamerikanska landskapet med dess rikedom av vacker mångfald.
  Hoppas att vädret och Stilla Havet är så pass stilla så att ni kan runda Kap Horn, som jag har läst så mycket om.
  Fortsatt trevlig resa.
  Kram!

  1. Kan tänka mig att du känner igen dig i landskapet som jag har fotograferat. TYvärr är det inte alltid så mycket sol trots att det här är sommmar men unikt är det att vistas här. Vi är idga i Ushuaja, världens sydligaste stad som ligger i Argentina. Och håll tummarna att vi i morgon kan runda Kap Horn.
   Kram!

 9. Tänk så många mil bort du är härifrån! Och ändå kan jag följa dig och se dina vackra bilder. Tänk vad bra vår teknik är.

  1. Långt borta är jag och häromdagen vid världens ände. Världens sydligaste stad. Och tekniken är med.Kul att du är med.

 10. Så många häftiga bilder och vyer du bjuder på. Vilken upplevelse att få runda Kap Horn. Jag hoppas det blir av så inte vädret ställer till med något.

  1. Tack! Ja, resan är verkligen fantastisk på många sätt. Och vi kom nästan runt Kap Horn. Idag blev det Falklandsöarna och pingviner.

  1. Det är en fantastisk resa och väldigt omväxlande natur och miljö- Och fler godsaker kommer så småningom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *