Resor i Sverige Trevligheter

Arvika – Nu ses vi igen! Med färg och form i fokus

Det är jättetrevligt att komma tillbaka till Arvika- Ett Arvika som nu är klädd i vacker och färgglad sommardräkt. I december 2018 stannade jag för första gången till här. Då för att besöka min vän Tove som flyttat hit från Norrland. I och för sig har jag passerat här många gånger, med både tåg och bil, på väg till Norge. Men något riktigt stopp hade det inte blivit. Arvika var vacker då  i sin vinterdräkt och att nu komma hit när den grönskande sommarklädseln är på var om möjligt än vackrare. Syftet med besöket denna gång är dels för att vara behjälplig inför Toves vernissage på lördag och dels för att det är roligt att ses. Och att se mer av Arvika gör jag gärna.

Utställningen här i Arvika har fått namnet "Låt färgen tala". Ett väldigt passande namn. Toves utställning på Galleri 39 i Arvika, (ligger i samma hus som biblioteket) har fått namnet “LÅT FÄRGEN TALA”. Ett väldigt passande namn.

Arvika

ligger ca. 5 mil från norska gränsen gick från Stockholm via Västerås och Örebro och vidare västerut mot Karlskoga och Karlstad i Värmland

Kafferast och bensträckare strax norr om Örebro, vid Björnfallet. 

Vi ser tydligt att landskapet blir mer kuperat ju närmare Arvika och norska gränsen vi kommer. Vi ser tydligt att landskapet ändrar sig ju närmare Arvika och norska gränsen vi kommer.

Framme! Och skönt att njuta en stund på Toves balkong innan det är dags att börja fundera över valet av tavlor inför lördagens vernissage.

Njutbar utsikt över omgivningarna i Arvika från balkongen. Njutbar utsikt över från Toves balkong över omgivningarna runt Arvika.

Och även balkongen fylld av  konst, färg och form. Den intilliggande hängbjörken gör sitt till för att passa in.

Dags att börja välja tavlor. En utmaning i sig för det är gott om dem.

En del tavlor finns dagen till ära i vardagsrummet där det är lättare att överblicka dem-

Även i ateljén finns det gott om tavlor.

Vår väninna, Elaine, också konstnär – väljer och vrakar. Hon kan det här med tavlor, färg och form och har haft flera utställningar både i Sverige och Norge.

Svårt att välja.

Jag kommer med glada tillrop och tar på mig det mer jordnära. Middag och dryck. Även här är färgerna viktiga…

Potatisgratäng, lammkotletter och en färgglad sallad. Och ett glas rött vin till matlagaren. Jodå, till de andra också.

Fler tankar om vilka tavlor som ska få vara med. Tove och Elaine funderar och diskuterar.  Jag tittar och begrundar. Lämnar en och annan liten synpunkt.

Solen är på väg ner även i Arvika. Solen är på väg ner även i Arvika och vi tar en sen kvällspromenad.

 

22 svar på ”Arvika – Nu ses vi igen! Med färg och form i fokus”

 1. Härliga bilder från Arvika, tror minsann inte att jag varit där? Så skönt och grönt det ser ut att vara. Å så många färggranna alster Tove har att välja på till morgonens vernissage!
  Middagen ser ljuvlig ut, och så klart ska matlagerskan ha ett glas vin under sitt arbete, nog så viktigt! HA det fortsatt gott i Arvika!

  1. Arvika är verkligen en fin liten stad- Och roligt att komma tillbaka nu i juni när det grönskar så fint. Var här i december, vackert då också men vitt. Många tavlor finns det och nu är nog urvalet klart och finns på väggarna på galleriet. Kanske något byte av någon tavla i morgon.
   Jag tar mest hand om markservicen och kommer med glada tillrop. Behövs ju det också.
   Kram och trevlig kväll.

 2. Så härligt. Vackra och många tavlor. Det måste vara oerhört svårt att, av detta stora utbud, välja ut de som ska vara med på utställningen. Alla borde få plats.
  Fin utsikt från Toves balkong.
  Ha det bra. Varm kram till dig.

  1. Vi har det så fint! Och visst var det svårt att välja tavlor men nu är det nästan gjort och de är på plats. Kanske blir det någon som byts ut.
   Önskar dig nu fina dagar i Ångermanland.
   Stor kram!

 3. Såååå vackert med Arvika med sommarskrud! Och vilket svår val mellan alla dessa tavlor i så härliga färger… Men jag är säker på att ni kommer att greja det till vernissagen 🙂

  Ha det toppenbra!

  1. Arvika har verkligen mött upp i sin finaste sommardräkt. Så fint! Men vi har inte direkt varit ute så mycket. En hel del jobb att både välja ut tavlor och få upp dem. Men nu är det mesta klart. Jag ägnar mig mest åt mat och dryckavdelningen och kommer med glada tillrop.
   Ha det fint ni också.

 4. I Arvika har jag tillbringat nio år av mitt liv. En liten pärla! Missa inte att äta delikatessen klengås på Nordells vid torget, ta en promenad i pergolan i Stadsparken. På Konsthantverk finns alltid roliga saker att köpa/titta på. Elins bakgård är ett riktigt bra fik. Osv osv osv i all oändlighet! Kanske hinner jag kolla in Toves utställning innan den tas ner. Vore kul.

  1. Tack för tips! Vad roligt att du tillbringat nio år av ditt liv här. Stadsparken har jag besökt, liksom Kosthantverkarna och Elins café. Så trevligt. Och Rackstadmuseet var ju så fint. Var här i Arvika i december. Men allt kan man se och uppleva fler gånger. Hinner dock inte med Rackstadmuseet denna gång. Idag var det mesta stängt. Vad roligt om du hinner se Toves utställning. Idag har vi hängt det mesta. I morgon blir det lite finslipning och en titt på stan.

 5. Så du åkte buss till Arvika. Visste inte ens att man kunde göra det…
  Älskar Toves färgglada tavlor och hoppas att hon säljer många. Såg några riktiga höjdare bland alla verk du visade. Tror jag har frågat förut, men i vilket prisintervall ligger tavlorna?
  Åsså blir jag ju nyfiken varför Tove använder sitt nya “bloggnamn” även på affischen. Någon speciell anledning eller…

  1. Nej, jag har inte åkt buss till Arvika, men det kan man göra, via Karlstad. Jag åkte bil med en konstnärsvän till Tove (och mig)Tavlorna är verkligen färgglada och vi hoppas på att flera ska säljas. På den här utställningen har jag förstått att priserna ligger mellan 2000 och 5000 kr.
   Klara Ovidia är Toves konstnärsnamn som hon tagit efter sin gammelmormor och tyckte att namnet även passade på bloggen.

 6. Vilken fantastisk balkong, helt underbar utsikt! Och vilket kul jobb, att få vara med och välja godbitar som passar ihop, matchar och kompletterar varandra. Förstår att det är inte alldeles lätt.

  1. Vi har det så bra här i fina Arvika. Så roligt att kombinera trevlig samvaro och balkonghäng med att välja tavlor, hänga dem och ordna allt inför vernissaget på lördag. Nu är tavlorna hängda men kanske blir det några justeringar att göra i morgon.

 7. Jag gillar verkligen Toves färgstarka tavlor, man blir glad av dem . Mina ynka försök att måla ledde mest till att jag försökte måla porträtt, lite så där lagom försiktigt. Men om jag fick välja en talang skulle jag välja att kunna måla. För det är ju inte alla som har det, fast dom kanske målar ändå. Sen vid utställning är väl själva upphängningarna ganska avgörande, vad som passar ihop o så. Beundrar dem som kan, och kan sakna konst, på landet är det dåligt av den varan. Men på söndag ska jag iaf få njuta av konsthantverk, det ser jag fram emot. Hälsa så gott till Tove och önska lycka till med vernissagen. Kram

  1. Visst blir man glad av Toves färgstarka tavlor. Jag kan ju inte måla alls. Men jag tycker om konst och konsthantverk av skilda slag. Jag har inte direkt varit involverad i upphängningen, Elaine – Toves konstnärsvän har skött det i samråd med Tove och jag har fått lämna synpunkter. Hängningen är klar så det kanske blir någon liten ändring i morgon.
   Ni har ju en hel del kulturutbud hos dig men kanske inte direkt i form av utställning av tavlor.
   Vad roligt att du på söndag får uppleva konsthantverk. Hoppas du delar med dig av det du ser och upplever.
   Tove hälsar tillbaka. Och visst hoppas vi att det blir en fin lördag. Ja, att redan resten av veckan blir bra. Men vi är ju inte kvar längre än lördag eftermiddag.
   Kram!

  1. Jätteroligt att vara med. Men visst var det svårt att välja tavlor. Nu är det klart och tavlorna är hängda inför morgondagens vernissage. Strax träff med lokalpressen.

 8. Så trevligt! Välkommen åter till Värmland och hoppas ni får det fortsatt bra! (Och visst är Arvika en liten pärla)

  1. Jättetrevligt att vara här- Och Arvika är verkligen en fin pärla. Alltid roligt att komma tillbaka till Värmland.

 9. Vilket spännande urval minst sagt! Jag tycker att Toves tavlor är så fina färgexplosioner så jag hade nog haft svårt att välja. Nu närmar det sig så lycka till när det blir dags!

  Kram

  1. Tavlorna är valda och upphängda, men visst var det svårt att välja. I valet var jag bara bisittare. Toves tavlor är verkligen färgexplosioner.
   I morgon är det dags och nu lite finslipning och träff med lokalpressen.
   Kram och trevlig fredag-

 10. Så färgglada och fina tavlor hon har. Och härligt att slå sig ner där i en av fåtöljerna på hennes balkong!
  Stor kram

  1. Här finns många fina tavlor och nu är de placerade och upphängda. Det blev riktigt bra. Och att hänga på balkongen här är verkligen skönt och fint att pusta ut när “hängningen” var klar.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *