Resor utomlands Trevligheter

Aruba – Ett kort Stockholmsmöte med “One Happy Island”

Gårdagens gråväder  i Stockholm byttes på kvällen ut mot snöblandat regn, men också en tur till varmare trakter. Närmare bestämt till den lilla ön Aruba, utanför Venezuelas kust, i Karibiska havet. Det var  Travelmassive (ett resenätverk) som tillsammans med nederländska ambassaden, flygbolaget KLM och Aruba Tourism som bjudit in till detta event. Och visst piggade det upp att möta denna karibiska ö.

En trevlig presentation av Aruba- "One Hppy Island" på Nederländernas ambassad i Stockholm

Aruba

ligger i Karibien, i Västindien, 25 km norr om Venezuelas kust och är den minsta av ABC-öarna. (Aruba, Bonaire och Curaco) Här anses några av världens vackraste stränder med kritvit sand finnas (Det är ju gott om dessa lite varstans i världen…) Detta i kombination med det azurblåa havet gör att både bad,  snorkling och dykning är vad många ägnar sig åt under en vistelse på ön.

Aruba är en autonom del av Nederländerna, styr sig själv i allt väsentligt. Ön är både liten och platt och är tämligen platt med en högsta punkt på 188 m.ö.h. Det är enkelt att ta sig runt med lokalbussar för Aruba är bara 32 km lång och 10 km bred.  Huvudorten är Oranjestad, även den ganska liten med sina dryga 30 000 invånare. (Invånarantalet på hela Aruba är ca 108 000 personer)  Ön i sig är gammal och man har sett lämningar av bosättningar från 1000-talet då Arwakastammen kom hit från Sydamerika. Denna kultur plus influenser från nederländska, spanska och brittiska kulturer har skapat den blandade arkitektur och kultur man möter idag.

Mer fakta om ön finns här, på deras egen hemsida.

Arubas läge underlättar för  att smidigt kunna kombineras med besök i både Mellanamerika och Sydamerika.

 

Här är två av de tre sammanhållande länkarna i Travelmassive, Stockholm. Lola med bloggen “Getraveler´s Nich och Sofia som driver bloggen “Fantasiresor.” Längst till höger, Astrid Lindholm från Aruba Tourism Authority som gav oss en bra introduktion. Stort tack till arrangörerna..

En tropisk drink var läskande.

Här spelades det underhållande karibiska toner under kvällen.

 

Att komma till ön och att bo

Att ta sig till Aruba låter sig inte direkt göras per tåg men många väljer att kombinera öarna här i Karibien med en kryssning.  Men de flesta turister som kommer hit flyger och holländska  flygbolaget KLM är de som har flest flygningar från Europa. Och KLM gör över lag stora satsningar på att flyga mer miljövänligt. (Nu är det många flygbolag som tänker mer på att ta miljöhänsyn)

Vi fick också en presentation av ett av alla hotell som finns på ön “Divi & Tamarijn”. Överlag verkar hotellen exklusiva och med “all inclusive” konceptet.

 

Att “mingla”

är trevligt och det är alltid roligt att utbyta erfarenheter och resetips. Många skratt blev det Här från vänster står Kerstin som med sin man driver bloggen På Upptäcksfärd och Helena från “Freedom Travel.” (Jodå, Peter var också på plats.) Sedan träffade jag för första gången i verkligheten, Ann Louise med bloggen Från stad till strand och  Eva som skriver bloggen “Rucksack”.

Kerstin, Helena , Ann Louise och Eva.

Dessa reseevent ger mycket på olika sätt och det är alltid trevligt att träffa andra bloggare som har resor som ett stort intresse. I oktober var det spanska “Costa Tropical”, “den tropiska kusten”, som presenterades. Dit har jag ännu inte kommit men under våren ska det bli en resa dit.

34 svar på ”Aruba – Ett kort Stockholmsmöte med “One Happy Island””

 1. Vad trevligt! Och kul att träffa andra reseintresserade bloggare. Kanske blir det en tur till Aruba vad det lider.

  1. Det var en trevlig kväll och vad gäller Aruba får vi nog vänta ett tag. Jag ska inte längre vara i solen och det är ju en av huvudattraktionerna just här.

 2. Det var många bloggare på en och samma plats och med ett stort gemensamt intresse. Jag kan gott förstå att ni hade det trevligt och intressant där ni minglade tillsammans och sedan fick uppleva så mycket också, samt se och höra.
  Bra sätt att få veta och lära sig om ön Aruba, utan att åka dit.
  Fina bilder. Tack för allt jag fick lära mig. Kände inte till ön innan.
  Varm kram till dig.

  1. Det blev en trevlig kväll och roligt att träffa på både nya och ”gamla” bloggvänner. Och visst är det fint att kunna resa men ändå vara hemma.Roligt att du kom med. Stor kram!

 3. Vilket trevligt event! Aruba låter som ett väldigt härligt resmål men någon långresa är inte inplanerad för vår del utan vi håller oss inom Europa skulle jag misstänka. Men man kan ju resa på många sätt.

  Kram och god kväll!

  1. Det är bra att resa men ändå vara hemma. Aruba verkade väldigt avkopplande men är ett ganska exklusivt resmål med en högre prisnivå . Och förutom sol och bad så är det nog inte så mycket att göra. Men några dagar här vore behagligt och sedan ta en tur i Venezuela . Kram och trevlig kväll.

 4. Grannlandet, Venezuela, är i stor kris f.n., men det kanske inte påverkar lilla Aruba,
  som ju är självständigt. – Varit i Karibien en gång – nog för mej. 🙂

  1. Har varit i Karibien men inte på Aruba . Blir nog ingen resa hit för mig heller. Men ett par dagar kunde vara trevligt innan en resa kunde fortsätta i Sydamerika.

 5. Aruba känner jag till men jag har aldrig varit dit, men vänner har varit.
  Så trevliga event du har möjlighet att vara med på och igår när stormen vred sig på utsidan måste det ju ha varit suveränt att få sitta inne och känna Aruba i sinnet med mat, musik och vänner.
  Härligt!
  Ha det fint Ditte!

  1. Det blev en trevlig kväll och roligt att möta gamla och nya bloggvänner. Trevlig info om Aruba men det blir nog ingen resa just dit. Bara sol och bad ska jag inte p.g.a. mina solskador ägna mig åt. Perfekt att ta en tur till Aruba och vara i Stockholm. Ha det fint du också.

 6. Maken och yngsta dottern var på Curacao för 7-8 år sedan men jag tror inte det blir någon resa dit igen.
  Kul att mingla med bloggare som har samma intresse.

  1. Jag har varit i Karibien vid ett tillfälle och även om Aruba verkade fint så är det mycket strand och sol och inte bra för mig. Men en trevlig kväll blev det. Fint att resa men vara kvar i Stockholm . Kul att din make och dotter besökt Curaco. Då

 7. Vilken kul event! Å så himla roligt att träffa på Helena och Peter. Roligt i sammanhanget är att min tandhygienists dotter har gift sig men en kille från just Aruba. Så min tandhygienist åker ditt 6 veckor varje år. Inte illa;-)

  1. Det var ett trevligt event och roligt att möta både ”gamla” bloggvänner och ”nya”. Kul att få veta mer om Aruba. Har inte varit där men för länge sedan på andra öar i närheten. Kul att din tandhygienist snart åker dit. Då får du en direktrapport vad det lider.

 8. Vilket trevligt event! När du la ut en bild från Aruba på instagram så trodde jag först att du var där. 🙂 Men sen tänkte jag att du är ju och reser i Värmland och hur i all världen hade du hunnit till Karibien… fast med dig vet man ju aldrig. 🙂 🙂
  Sen tänkte jag att det var en gammal bild… men nu förstår jag. 🙂
  Ha en fin torsdag!
  Kram!

  1. Det var jättetrevligt! Men jag är inte personligen där. Trevlig presentation av Aruba men för mycket sol för mig. Och jag vill nog helst ha mer blandade upplevelser än bad, strand och sol numer. Kram och trevlig torsdag.

 9. Härligt! Det är roligt med bloggträffar på event. Tyvärr mycket sällsynta i Göteborg och till Stockholm åker jag inte för en kväll!
  Aruba har jag inte varit på, men en del andra småöar utanför Venezuela. Säkert en mycket trevlig ö.
  Ha det gott! Kram

  1. Det var trevligt att träffa andra bloggare och likaså med en presentation av Aruba. I Karibien har vi varit men inte just på Aruba. Nu vill jag ha mer blandade upplevelser än sol och bad. Solen är ju inte längre min vän.Och du vet ju att vi har viss förkärlek till Chackpong och den trakten i Thailand .
   Kram !

 10. Trevligt att träffas och mingla 🙂

  Vi stannade till en dag på Aruba på en av våra kryssningar. En väldigt vacker ö, men nån längre tid skulle jag inte vilja stanna där, sol och bad kändes som huvudsysslan och jag är mer ute efter blandade upplevelser 🙂

  Men visst är det andebilden av en paradisö 😀

  Ha en fin dag!

  1. Har varit i Karibien men inte på Aruba. Kul att få veta mer om ön men det finns annat som lockar mer. Tror ett par dagar räcker bra. Vill också ha mer blandade upplevelser eftersom sol inte är min grej längre. Önskar er också en fin torsdag.

  1. Verkar väldigt fint för sol,bad och avkoppling. Och kanske kommer du dit.
   Har varit i Karibien men inte på Aruba. Kul att få veta mer om Aruba och trevligt att träffa ”gamla” och ”nya” bloggvänner. Kram!

 11. Vilken trevlig träff! Alltid roligt att träffa människor med samma intresse. Och Aruba låter väldigt lockande, men tror drygt tre timmars flygresa mellan Alicante och Köpenhamn räcker för Patrik 🙂
  Stor kram

  1. Jättetrevligt att träffa ”nya” och ”gamla” bloggvänner och ett trevligt event var det. Men Aruba får nog vara för oss också. Mest sol och bad. Men säkert ett fint resmål om man vill just det. Stor kram!

 12. Hej Ditte!
  Vad kul du får vara med om! Tänk att öar och andra landbitar ägs av länder långt bortifrån…
  Ser vackert ut men som du säger så är ju sol och bad inget bra sysselsättning nuförtiden.
  Ha en bra dag! Här är det El día de Constitución som firas på Kyrktorget…Ignacio var finklädd och gick redan kl 10 🙂
  Kram P ♥♥

  1. God afton!
   Alltid roligt att var med på olika reseevenemang och kul att träffa gamla och “nya” bloggvänner. Har varit i Karibien förr men tror inte det blir en ny resa dit. Sol och bad är ju inte för mig längre och jag vill ha lite mer blandade saker att göra.
   Hoppas du haft en bra dag och i övrigt har det bra.
   Kram!

 13. Aruba har jag läst om och hört talas om, nu fick jag även se mer exakt plats på jorden den finns. Ungefärligt läge visste jag, men ändå blev jag litet förvånad att den ligger där den gör 🙂 Ni verkar ha fått en väldigt trevlig kväll. Ett bra sätt att få kunskap om okända platser.

  1. Det blev en väldigt trevlig kväll roligt att både få veta mer om Aruba och att träffa gamla och “nya”bloggvänner. Karibien har jag besökt för länge sedan men nu känns det inte så aktuellt. Jag vill “på ålderns höst” ha mer än sol och bad. Och solen är ju inte längre min direkta vän.

 14. Det var oerhört trevligt att träffas, inte minst eftersom det denna gång fanns tid att prata. Så kul att lära känna dig och andra bloggarkollegor lite bättre! Nu lär det antagligen dröja ett bra tag tills vi möts nästa gång. Såvida vi inte ses i sköna Alcudia…

  1. Tack, själva! Jättetrevligt att ses och att det fanns tid för samtal. Önskar en en fin resa till Mallorca och jag kommer att följa med på en del av era äventyr.
   Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *