Stockholm Trevligheter Utflykter

April 2020 – En månad där jag gått långt och sett mycket

April månad har vi lämnat bakom oss och nu har maj gjort enré som ett ännu oskrivet blad- Ett blad som väntar på att fyllas med något. För vår del tar vi nu mest dagarna nu som de kommer och men visst finns det planer av olika slag. Och både friheten och möjligheten att kunna röra oss fritt (i stort sett) och vistas ute kommer vi att fortsätta att vara på.

Magnolian har snart blommat klart men jag har haft nöjet att njuta av dem under nästan hela april månad.Först av allt börjar jag med den här magnolian som fångade jag i morse på vår fina innergård. Men snart är både den och körsbärsblommorna blott ett minne i Stockholmstrakten. Men njutit av dem har jag under nästan hela april.

April i år

blev för oss, liksom för de allra flesta, en månad som gick sin egen väg. En väg som inte alls var rak utan som drog i väg åt alla möjliga håll. För vår del har vi testat många olika vägar och vi har gått långt och sett och utforskat mycket i  de områden dit vi kunnat ta oss. Bil har vi inte och kommunalt bör vi inte åka. Så cykel återstår, liksom båtturer och apostlahästarna. När jag igår räknade ihop sträckan vi i genomsnitt promenerat så hamnar vi på 8.9 km/dag. Även i mer “vanliga fall” promenerar vi mycket men under april blev det än mer. Och det är extra roligt att så många bloggläsare har följt med på våra turer. Här kommer en snabbtur genom några av dem.

En tur till och på Djurgården. Promenad till Slussen och sedan Djurgårdsfärja till Allmänna Gränd/Gröna Lund och en tur upp till Rosendals trädgårdar och sedan promenad hem till Söder. 

Stortorget i Gamla stan i början av april- Helt öde.Stortorget i Gamla stan en dag i början av april. Helt öde. Så sorgligt att se.

Påsken kom och på långfredagen blev det möte med nära och kära i utomhus i Uppsala. (Bilresa dit och hem) Här spelade vi fotboll, inga närkamper, och sedan fick utomhus.

Här håller vi avstånd. På väg mot utomhusfika på McDonald´s.

Utsikt över Riddarfjärden och in mot Stockholm från Västerbron.

I mitten av april lämnar vi Södermalm via Västrebron och går över till Kungsholmen. I mitten av april tog vi oss en tur från Södermalm via Västerbron och  till Kungsholmen. Tittar in i Stadshuset, går genom Gamla stan och tillbaka till Söder. Jodå, ett par “pitstop “och lunchpaus blev det längs vattnet.

Slutet av april

Dags för en båttur och vi tar “Sjövägen” – pendelbåten från Saltsjökvarn. (2 1/2 kilometer österut från oss ) till Nacka strand för att sedan promenera tillbaka till stan.

Mot slutet av april tar vi Sjövägen till Nacka strand och promenerar tillbaka till stan längs vattnet. Den 23 april tar vi en båttur till Nacka strand och sedan promenerar vi längs vattnet, via Svinderviks gård, och hem. Här pitstop längs vägen. I bakgrunden Svindersviksbron

Trevlig kafferast vid Svindersviks brygghuscafé.

Promenad och träff med vännerna Susa och Jörgen på Boule och Berså. Här har det under månaden blivit ett och annat trevligt besök.  Bra med avstånd mellan borden och gott om plats.

Hemma på kajen har det varit full aktivitet under månaden. Många har promenerat eller joggat och andra har haft med sig picknick och slagit sig ner. Här är alltid mycket att titta på. 

Just den här lördagen i april var det även dykare på plats som jobbar med projektet “Rensa Mälaren och Östersjön”. Här är det en cykel som kommer upp.

Vill man vidga vyerna i närområdet passar det fint med att ta färjan som går mellan vår brygga, Barnängsbryggan och över till Lumabryggan i Hammarby sjöstad och kanske även till Henriksdalsbryggan. Färjan går som i en triangel och är kostnadsfri.

Danviksbron skymtar i bakgrunden och till höger om den, punkthusen med de svarta taken, Danviksklippan. Här uppe var vi  för första gången förra söndagen och tog oss en titt.

April månad har också bjudit på många promenader längs Årstaviken. Naturen helt inpå och hit är det bara några hundra meter.

De här fina bilderna

fick jag igår av bloggvännen Ruth i Virginia, USA, och de blir ett fint avslut på april månad. Den vackra syrenen fick Ruth av sin granne i födelsedagspresent. Och visst är bilderna fina! Stort tack Ruth. Ruth är en svensk kvinna som tidigt i sitt liv flyttade till USA, gifte sig och bott där och i andra delar av världen. Men sedan dryga 40 år är det Virginia, en bit utanför Washington som är “hemma”. Ruth läser flera svenska bloggar och det var på så sätt  Ruth hittade mig. Ruth har ingen egen blogg men jag vet att hon finns på Facebook.

 

38 svar på ”April 2020 – En månad där jag gått långt och sett mycket”

 1. Vad kul få ett ansikte på Ruth vars kommentarer jag sett lite här och där.
  Mina promenader blir inte så lång av förklarliga skäl!
  Cyklar ju helst men min läkare har avrått mig från det en tid framöver….det lyder jag.
  Fortsatt trevlig helg.

  1. Så roligt att Ruth skickade bilderna. Och syrenerna hos oss är ju inte riktigt utslagna ännu. Men de kommer nog inom en snar framtid. Ser fram emot tiden nu snart mellan hägg och syren. Förstår att du inte kan gå så långt men fint att du kan ta dig ut lite grann.
   Ja, cykla är det nog bra att du avstår ifrån.
   Önskar dig fortsatt god bättring.
   Trevlig helg.

 2. Gamlastan var lite av min favorit när jag var i huvudstaden senast…lite fika medan vi njöt av arkitekturen.
  Får bli en repris nästa gång jag åker dit.
  Stockholm är fint att promenera i, även tillsammans med dig via bloggen.
  Fantastiskt.

  Jodå, ruth har varit inne hos mig med, en riktig krutgumma det.

  Ha det så fint nu.

  1. Jag är också väldigt förtjust i Gamla stan och rör mig helst i områden dit turister inte brukar hitta. Är ofta här. Men nu var det så trist att dte var helt öde här. Och repriser här i Gamla stan kan man helt klart ta.
   Jätteroligt att du hänger med på mina rundor i Stockholm och jag tror du skulle gilla dem och likaså de “pitstop” vi gör. Vi har bar koll.
   Ha det fint du också.
   Trevlig helg.

 3. April har nog blivit en riktig promenadmånad för många. Vädret har varit ovanligt bra och dessutom så fungerar det oftast att träffas ute. En bra kombination helt enkelt. Som hundägare kommer man alltid ut men även vi har promenerat längre än vanligt. Det känns befriande att kunna vistas utomhus helt enkelt.

  Vilka fina bilder på Ruth och hennes syren!

  Kram och god lördag!

  1. Säkert är det så. Har aldrig sett dessa folkvandringar förbi oss på kajen som jag ser i “dessa dagar”. Det brukar vara många men nu är det än fler. Visst är det en bra kombination att dels ses ute och dels promenera. Många hundägare ser vi också. Och nu fler än vanligt. Kan tänka mig att era promenader blivit längre och visst är det skönt att vi har friheten och möjligheten att vistas ute.
   Jätteroligt att Ruth skickade bilderna och de passade bra in här idag med en sammanfattning av april.
   Önskar dig en fin lördag.
   Kram

 4. Det blir många mil, det, som ni gått under april. En “pilgrimsvandring” i etapper.
  Verkligen härliga vårbilder. April har verkligen varit aprilväder, lite av varje.
  Fina foton på Ruth, jag har dem också. Fantastisk dam, som läser våra svenska bloggar. Hon kan inte kommentera min blogg men gör det på Facebook i stället.
  Denna förmiddagen har varit ljuvlig. Jag har inte slitit mig från solstolen på balkongen!
  Nu får det bli en cykeltur.
  Önskar en fin lördag och stor kram!

  1. Tack! Långt har vi gått och väldigt trevligt har vi haft under gång och under tiden. Mycket har vi sett och upplevt. Visst har april bjudit på riktigt aprilväder och flera fina försommardagar har vi haft.
   Så roligt med de bilder Ruth skickar och dessa passade så bra in här.
   Vi åt frukost på balkongen idag och har sedan suttit här på eftermiddagen. Men vi satt också ute med vänner nere vid Boule & Berså så härligt. Och väldigt trevligt. För oss blev det ännu en långpromenad och så skönt,
   Önskar dig en fin kväll-
   Njuter nu av ett glas bubbel på balkongen och ser bårtarna som passerar.
   Stor kram

 5. Så mycket ni går per dag. Har man ingen bil att färdas med går det lika bra att gå/ cykla, åka båt eller buss och tåg är nog det sista alternativet man väljer bort i dessa tider. Vilken omgivningen du har omkring dig=)
  Ruth känner även jag till =)Hon har besökt min blogg någon gång. Vilken underbar granne hon har som gav en fin Syren buske som luktar underbart. Trevlig begynnelse på sköna maj <3
  Kram

  1. Ja, många steg och kilometer blir det varje dag. Och hitintills har vi inte plockat fram cyklarna. Men vi tar det som friskvård. Bra för kropp och knopp. Vi har mycket fint runt oss och det tar vi oss gärna an. Men visst saknar vi att resa. Dock en världslig fråga i sammanhanget.
   Så roligt med hälsningen från Ruth och så fint att få en så vacker syren av grannarna.
   Nu hoppas vi på en fin första maj.
   Spännande att få läsa om er utgång idag.
   Kram och många tankar.

 6. Jag tänkte det att har ni inte gått ovanligt mycket! Fantastiskt så långt ni går. måste jag säga.
  Vad gulligt med fotot på Ruth och den vackra syrenen.

  Ha en härlig helg!

  1. Vi gillar ju att promenera och det var vi än är. Men visst har det blivit väldigt många steg. Skönt för både kropp och knopp och väldigt trevligt har vi haft. Visst är fotona av Ruth och den vackra syrenen fina och så roligt att hon skickade dem..
   Önskar dig också en fin helg.

 7. Tur att Sverige har haft öppet för promenader, tänk om ni som Ama med flera “suttit inlåsta” i er sommarstuga i Spanien!
  Å nog har ni gått massor, är sååå imponerad!
  Fina bilder har du delat med dig också.
  Å vilka fina bilder du fått av Ruth, och den ljuvliga syrenbusken!
  Må så gott

  1. Jag är så glad för att vi här kunnat röra oss tämligen fritt. Men hade vi nu varit i Torrevieja så hade vi ju fått anpassa oss. Men eftersom vi har boende här hade vi absolut åkt hem. Men alla har ju inte den möjligheten. Men vi har andra vänner som ändå av olika skäl valt att stanna kvar och kommer att åka hem till Sverige slutet av maj eller början av juni.
   Visst är bilderna Ruth som skickade fina.Och så roligt att få en syrenbuske i present. Här väntar vi på att syrenerna ska blomma.
   Ha det bra du också.

  1. Gamla stan i sig tycker jag väldigt mycket om och mest de kvarter dit inte turistströmmarna når.Mne Stortorget besöker jag gärna. Så trist nu att se det och resten av Gamla stan helt öde.
   Men ny månad och nya tag. Visst?
   Kram

 8. Roligt att få vara med på din blogg för Maj månads begynnelse!
  Jag blev så himla glad, när Ed och Mary kom med syrènen och planterade den.
  Lite` mer utslagen i dag – vi har ca 23 grader och ljuvlig sol. Synd bara, att
  blommorna inte blir kvar hela sommar´n, men jag luktar nu och hoppas, att
  doften stannar i näsan. 🙂

  Har sagt förut, men vill upprepa – Jag är med dej varje dag på promenaderna.
  Dina foton är härliga (professionella, skulle jag säja). Om det inte vore för alla
  bloggar,, skulle jag inte ha en aning om, vad som försiggår i Sverige.
  Är också med i ett par bloggar fr Ludvika, min hemstad. Där har många fina
  gamla hus rivits, tyvärr. Tänker på det, när du (och jag) vankar omkring de gamla
  husen på Söder.

  Så “SKÖNA MAJ, VÄLKOMMEN … ” Kram!

  ‘(
  ,

  1. Förstår att du blev både överraskad och glad när Ed och Mary kom med den vackra syrenen till dig. Du får minnas dofterna och se på bilderna när den har slutat blomma. Men den kommer tillbaka nästa år.
   Ruth, det är jättetrevligt att du följer med oss runt och det blir många steg och mycket fint att se. Och här på Söder är ju ofta historiens vingar med oss. Boken av Fogelström som jag fick används varje dag och ger mig så stor glädje.
   Är glad över att mycket av detta gamla finns kvar här och är väl omhändertaget.
   Nu är sköna maj här och visst är hon välkommen. Och du är alltid välkommen att följa med på promenaderna.
   Trevlig söndag.

 9. Visst har du gått många mil under april! Bra jobbat där:-) Å det var så trevligt att få följa med utan att röra en fena. Jag kan ju alltid skylla på min dåliga rygg där;-) Det var extra roligt att se vilka promenader jag gjort själv och får lite bonusinfo från dig:-)
  Ruth är härlig! Inte bara att hon läser våra bloggar utan hon är suverän på att leverera bloggfoder som är “individuellt anpassat” till våra bloggar. Det är bara att tacka och buga:-)
  Visste inte att Ruth hade Facebook, men nu vet jag det också. Förvånar mig inte ett dugg, tjejen hänger med. Det är ju snart bara du och jag som fortsätter våga vägra Facebook;-)

  1. Jag har ju förstått att du har gått i många av dessa trakter och att det nu blev en repris. Mycket av detta har jag också sett men ofta blir det att man lägger märke till nya saker på de gamla vägarna. Visst är det roligt med Ruths intresse och även allt hon kan berätta. Jag vägrar “ansiktsboken” och ser ingen vits alls i att ha dem. Däremot har jag Instagram.

 10. Härlig sammanfattning av era promenader – och det har varit såå trevligt och som alltid lärorikt att få följa med.
  Många jättefina bilder … bra jobbat Ditte!
  Trevliga bilder på Ruth!
  Ha en fin söndag!
  Kram

  1. Tack! Många rundor har det blivit och många steg. En hel del har vi sett och upplevt och det har verkligen varit en frihet att kunna röra oss fritt. Nu är maj här och visst hoppas vi på att det bli en bra månad. Men det blir nog också en månad som på olika sätt blir annorlunda.
   Önskar dig också en fin söndag.
   kram

 11. Så fint med en återblick på månaden som har gått. Man hinner med rätt mycket när man har friheten att kunna röra på sig i dessa coronatider. Bra att ni kan göra det. Vi kan vi också , tack och lov. Fast vi håller avstånd.

  Nu ny månad och nya tag!
  Ha det fint ni båda!

  1. Undrade just vad som hänt i april och när jag bläddrade i arkivet så var det en hel del. Och det blev bra med en sammanfattning. Visst är det skönt att vi kan välja om vi vill ge oss ut eller inte. Och ut ger vi oss och med bra avstånd.
   En ny månad är det och det ska bli spännande att se vad den för med sig.
   Ha det fint ni också.

 12. Det är verkligen promenaders tid nu, utevistelsen finns ju alltid där både hos dig och mig, men får ett annat stråk över sig! Glädjande många vandrar med dig, det är roligt att det som skrivs följes. Mina “pittstop” packas i säcken 🙂
  Roligt att återse Rut här hos dig. Har ju sett henne här och var på några bloggar då jag var aktiv och fick ju ett eget besök av henne på nån av mina; sånt är ju så trevligt 🙂
  Ny månad nya tag så klart så får vi se om en månad igen hur det ser ut då. Tänker på gåtan vad är det som går och går och aldrig kommer till dörren? Klockan, men visst kommer vi till dörrar, Det är bara det att de är stängda en hel del av dem nu. Men de kommer att öppnas och den stora dörren ut på backen, gatan och naturen är öppen.
  Tycker så mycket om att det är så.
  God söndagstur!
  Stor kram

  1. Visst är det! Och vi har det ju bra som kan vara ute. Vi upptäcker ju våra städer och tänk så mycket vi kan glädjas över. Ja, ibland har vi också med oss lite förning i säcken. Men det beror på.
   Ruths bilder kom lägligt så jag tycker de passade bra in i sammanfattningen i april.
   En ny månad är det och det blir spännande att se vad den för med sig.
   Ja. dörrar kommer vi till och de flesta av dem kan vi på ett eller annat sätt öppna eller glänta på.
   Uppskattar också detta.
   Ha det gott du också.
   Stor kram

 13. Hola! Ja många steg har det blivit i april även för oss! De dagar jag har jobbat hemma har jag haft som rutin att ta en lunchpromenad och de dagar jag har varit på kontoret på Kungsholmen har jag gått fram och tillbaka: cirka 15 000 steg vilket är runt 1,2 mil tror jag. På helgerna har vi gått ännu längre.

  Trevliga vätskepauser har det blivit! 😀 Boule och berså är en favorit med härlig vattenkontakt – och precis som du skriver möblerat med gott säkerhetsavstånd!

  Kramar från oss! ❤️

  1. Du leder nog stegligan för riktigt så mycket snittar jag inte. Bra jobbat! Visst är det trevligt med ett stopp på B&B och både kontakten med vattnet och att det är gott om utrymme gillas extra. Och att träffa er där förstås.
   Önskar er en fin söndag! Och just nu är det ju fint väder.
   Kramar från oss.

 14. Våren är en underbar tid, från att det börjar komma knoppar på blommor och lövträd tills allt plötsligt är utslaget. Underbart. De soliga, varma dagarna har jag verkligen tagit vara på. Varit ute i både skogen som i olika promenadspår vid olika idrottsanläggningar här i sta´n. Nu siktar jag in mig på olika naturreservat som jag aldrig besökt. I och med att jag har bil kan jag lätt ta mig dit. Det finns så mycket vackert att upptäcka.

  1. Visst är det skönt att vi här har möjligheten att välja om vi vill vistas ute eller inte. Här har det blivit mycket utevistelse och jag räknar med att det kommer att bli liknande i maj. Vad roligt att du siktar in dig på olika naturreservat. Hoppas du via bloggen tar oss med dit.
   För oss är det lite knepigare för vi har ingen bil och det är inte tillrådligt nu att åka kommunalt. Men båt går ju bra.
   Önskar dig en fin söndag.

 15. Duktigt traskat och kul att få hänga med dig/er också 🙂 Dom flesta dagarna har jag gått cirka 1,6 km, det är 5 varv upp och ned i garaget. Har inte klarat av mer i den urtrista miljön. Nu får vi gå mer, det är skönt (även om det är dumma tider…).
  Jag fick också dom härliga bilderna på Ruth, denna fantastiska kvinna! Vi har till och med haft förmånen att få hälsa på henne tre gånger och dessutom fått ta in på hennes jättefina B&B (hemma hos henne, alltså 😉 ). Fantastiska minnen från dessa besök 🙂

  Ha nu en riktigt fin söndag!

  1. Tyckte Ruths bilder passade bra i bloggen och hon är alltid med via bloggen ute på våra promenader så mcyket har hon sett och upplevt här i Stockholmstrakten. Minns att ni besökt Ruth flera gånger och har sett fina bilder därifrån på din blogg. Jättefina minnen.
   Förstår att det nu är skönt för er att igen få se hav, grönska och blå himmel. Att sedan era utegångstider inte är optimala kan inte hjälpas. Och jag antar att man heller inte kan byta bort dem.
   Har haft en jättefin söndag med både båttur, promenad och lunch utomhus med dotter i Nacka strand.
   Önskar er också en bra söndag på alla de sätt. Men det kan ju vara knepigt att vara i rörelse i tre timmar om man nu inte får slå sig ner och vila lite mellan varven…

 16. Det har verkligen varit så fint att få följa med på dina promenader, speciellt där i de äldre bebyggda delarna av stan och i alla vackra naturområden som finns där <3 Tack Ditte <3

  1. Många steg har det blivit och med tanke på de begränsningar om räder mot att äldre helst inte ska åka kollektivt så är det ju fötterna som gäller. Och nu också cykel. Jätteroligt att du gått med och mycket fint finns att se och uppleva här i omgivningarna.
   Nu är maj här och vi får se till att vidga vyerna.
   Önskar dig en fin söndag.

 17. Vad tråkigt ändå att det ska behövas projekt som “Rensa Mälaren och Östersjön”. Hur kan folk vilja skräpa ner så i vår vackra natur? Både på vatten och på land. Tyvärr har jag en känsla av att det finns mycket skräp i våra vattendrag, sjöar och hav.
  Viken fin bild på Ruth och syrenerna, så härlig utstrålning hon har.

  1. Visst är det! Svårt att förstå att man använder hav och sjöar som soptipp. Kanske är detta mer ett storstadsproblem men jag tror nog det kan finnas lite varstans.
   Ruth har följt mig länge via bloggen och är med på mina promenader och annat jag gör. Ruth är strax över 90 och väldigt pigg. Blev så glad för bilderna jag fick.
   Ha det gott!

 18. Ja, ni har verkligen promenerat mycket under april månad. Ni är så spänstiga båda två som orkar gå så långt varje dag. Har varit roligt att följa med och lära känna delar av Stockholm jag inte har besökt. Så ovant och tråkigt att se Stortorget i Gamla Stan helt tomt. Svårt att föreställa sig.
  Ni börjar väl längta till Spanien så småningom. Hoppas ni kan fara dit snart.
  Sköt om er och var försiktiga!
  Kram!

  1. Många steg och mil har det blivit och i bland har jag även passerat Bryggartäppan och dina “gamla trakter” här . Har då sänt dig extra tankar. Just nu finns inte så mycket annat att göra men att promenera är bra både för kropp och knopp och så länge vi kan så fortsätter vi. Är så glad över att vi här kunnat röra oss ute. De kommunala transporterna har vi låtit vara men en del båtturer blir det. Där man vi hu vistas utomhus.
   Att se gamla stan så öde var så sorgligt men jag ska snart ta en ny titt hur det ser ut. Men inga turister kommer och de är synd att inte heller stockholmarna tar sig hit för trångt är det verkligen inte.
   Vad gäller Spanien är vi glada att vi inte varit där i dessa tider. Men när det går blir det en tur för att s ehur “stugan” mår.
   Var rädd om dig du också.. Och kanske kan det bli en tur till huvudstaden i sommar.
   Kramar!
   Ha det så bra du kan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *