Stockholm

Aktiviteter – Med ett passivt deltagande för min del

Redan fredag! Och ännu en strålande solskensdag i Stockholm och en skön bris bidrar till viss svalka. Jag hade tänkt mig en upprepning av gårdagens tidiga morgonpromenad men därav blev det inget.  För efter att under natten ha svalkat mitt såriga ansikte på balkongen så försov jag mig. Hade glömt att ställa klockan. Men det kommer fler mornar och fler tillfällen. Gårdagen blev i övrigt inte så aktiv för egen del. Men en hel del aktiviteter pågick inom synhåll. Och jag var åskådare lite på distans. Från parkett i skuggan under markisen på balkongen.

Eriksdalslunden. Södermal. Aktiviteter även bland blommorna. Många håller på att slå ut- Under gårdagens runda uppe i Eriksdalslundens koloniområde här på Söder var det en hel del aktiviteter bland blommorna. Många håller på att slå ut. 

Aktiviteter

Eftersom jag är en tämligen aktiv person så tar det på krafterna att nu inte kunna vara det. Ofrivilligt är det dessutom. Just nu behandlar jag mitt ansikte mot solskador något som påverkar hela kroppen. En kropp som inte förmår vara som “vanligt”. Den  vill liksom inte. (Berättade om detta i gårdagens inlägg. ) På olika sätt brukar rörelsen ge mig vila. Och tvärt om. Men nu får jag tänka om och resultatet är blandat.

Här ett axplock från gårdagens iakttagelser och aktiviteter från vårt balkongläge vid Hammarbykanalen på Södermalm.

Aktiviteter pågår. Friskis & Svettis håller till på andra sidan kanalen. Aktiviteter pågår. Diagonalt från oss, på andra sidan kanalen, har Friskis & Svettis delar av sin verksamhet. (Det är betydligt fler deltagare men jag fick inte med alla i bild)

En del av området här på andra sidan kanalen,Fredriksdalsområdet/Södra Hammarbyhamnen används också för solbad.  Det finns också de som tar ett dopp i hamnbassängen här inne.

Att stora laster kommer den här vägen genom Hammarbyslussen är ganska vanligt. En hel del av detta ska vidare till hamnar i Mälaren och annat tar vägen via Mälaren till den stora hamnen i Södertälje. Så här i slussen ska alltifrån kanoter, vattenskotrar, (de kan vi vara utan)   fritidsbåtar i olika varianter och storlekar samsas med mängder av “nyttofartyg.”Oftast går det väldigt bra och bemanningen i slussen är bra på att ge instruktioner. Sen vill det till att “folk begriper”. (Inte alltid fallet)

En lite bångstyrig last är på väg in i slussen. Just här var det en vattenskoter som inte begrep att just den inte hade företräde.

Vad som händer är att de lekande tjejerna på vattenskotern vurpar mitt framför lasten och Sjöräddningen rycker ut. Nej, ingen olycka utan bara dumdristighet och okunskap.

Sjöräddningen har ryckt ut. Tur att de finns alldeles bredvid Hammarbyslussen. Och vattenskotern är ur vägen.

 

Fler aktiviteter

blir det i kanalen. Och något vi noterat är att uppblåsbara gummibåtar blivit vanliga. Några i kanotvarianter och andra med utombordsmotor.

Här restaurang “Hos Kaj” snett över kanalen. Kvällssol innebär många besökare. Och andra har med picknick och slår sig ner på kajen. Mycket att titta på titta på är det helt oavsett.

Många är ute på en charterbåttur i den fina kvällen . Men väl trångt här tycker jag det verkar att vara.

Och så var det gummibåten. Såg många sådana. Tur att det inte direkt är sjögång. Men flytvästarna är på-

 

En annan trend är de uppblåsbara kanoterna. Motion ingår här. Klart lättare att transportera än de i glasfiber.

Mer aktiva aktiviteter. 

 Aktiv kan man vara på olika sätt. En kvinna som kom på cykel och slog sig ner på kajen och plockade upp sitt skissblock, penslar och färger. Och här växte en målning fram. En bild av husbåten “Gratia” som ligger nedanför hos oss vid kajen.

 

Vi sitter kvar länge på balkongen i den ljumma kvällen. Aktiviteterna fortsätter att avlösa varandra. Det fläktar behagligt och för en stund kan jag glömma det såriga ansiktet.

Restaurang Thaiboat ligger  inom “kikavstånd,” en bit bort på kajen,  och hit söker sig många besökare dessa vackra kvällar. Perfekt även med båtplatser för gäster. (Till vänster, det vita flytetyget, är Sjöräddningsstationen vid Skanstull)

 

38 svar på ”Aktiviteter – Med ett passivt deltagande för min del”

  1. Visst är det så. Och att det är svalare på morgonen gynnar mig.
   Jag är ju van att röra mig mycket och nu när kroppen inte orkar så blir det begränsar så det är roligt att ha lite att titta på här vid vattnet och kajen.

 1. Jag förstår att det känns jobbigt för dig för du brukar vara så aktiv men håll ut för det är ju övergående. Fördelen är i alla fall att det händer en hel del utanför och nedanför era fönster. Det hade det inte gjort här kan jag säga 😉
  Hoppas ni kan njuta av ännu en behaglig kväll på balkongen.

  Kram

  1. Jobbigt är det! Och värmen gör ju sitt till. Men fläkten hjälper till. Nu har vi varit ute och tagit en sväng på 5 km. Det är vad jag orkar och med pauser under vägs.Kämpigt också men blickar. Får bortse från dem.
   Och visst piggar det upp att vistas på balkongen. Mycket är det som händer runt om
   Även i kväll ser det ut att bli lovande balkongväder.
   Hoppas det ordnade sig med era möbler.
   Kram och trevlig kväll.

 2. Åj då, det var mycket på gång där. Underbart att ni kan se så mycket
  från balkongen.

  Vet hur det är med en sån ansiktsbehandling som du har. Båda mina
  Kalifornia-döttrar har haft samma. Det ser alldeles hemskt ut ett bra tag,
  men blir ju fint efteråt, även om huden blir mer ömtålig för kyla och blåst.

  Intressant solspel på vattnet i fotot på kanoten Challenger! Med de randiga
  skjortorna framför blir man nästan yr i huvut. Ö)

  1. Jadå, här är det mycket att se om man vill. Ja, ansiktet gör ont men visst blir det bättre. Jag har ju gjort detta förr men visst är det så att den hud som kommer blir känslig och ömtålig.
   Nu är denna omgång klar och jag väntar på att såren ska läka och försvinna. Men ytterligare en behandling väntar.
   Solens speglingar är spännande och jag noterade också de randiga skjortorna. Funderade på om det var en sorts flytetyg eller ej.

 3. Misstänker att dessa vattenskoterförare beter sig ungefär på samma sätt som mopedisterna gör här. Snabbt och snirkligt mellan alla andra i trafiken. Mannen min fick ju nog en gång för några pr sedan, en kille körde sin moped på ett sätt så det var obehagligt. Vi vevade ned rutan vid rödljuset och skällde på honom varpå han svarade att “What?! I drive a moto. I can drive how I want!”.
  Tror polisen håller med om det lika mycket som Sjöräddningen.
  .
  Njut av brisen mot ansiktet!

  1. Det värsta är ju att dessa vattenskoterförare liksom säkert även mc förare hos er även riskerar andras liv. Här händer mycket med vattenskotrar men olyckor är det inte. Det är oförsiktighet med för hög fart och okunskap.
   Polisen plockar massor och många får bara lämna skotrarna och gå hem. Bra här att både polis och kustbevakning är på hugget. Sjöräddningen är behjälplig och gör ett kanonjobb. Tycker även här att spansk polis skulle vara mer på hugget och plocka in dessa mopedförare som inte borde köra.Här har polisen blivit bra på “hugget”.
   Njuter av den sköna brisen i kväll och den vackra kvällen.
   Önskar dig en fin kväll.

 4. Du behövde säkert sömnen i morse, det måste ta väldigt med energi att ha så ont och må så dåligt. men förstår ju om du blev besviken, för det finns mycket fint att njuta av där du bor ,-) Nu blommar det verkligen, och den finaste tiden är just nu. Tänk att jag kan sitta här och njuta av allt fint där du bor, alla båtar tex olika med uppblåsbara kanoter, skulle vara kul men inget för hundklor kanske ,-)
  Kul att se hur alla njuter var och en på sitt sätt.
  Skönt med markis, det har vi med, och att ni kan njuta till sent med allt som händer.
  Att sitta och måla det måste vara härligt i den miljön och att du ser hur en bild växer fram ,-))
  Att hålla på och ploja med en vattenskoter är väl inte det smartaste, Tur att sjöräddningen finns nära. Vackra härliga bilder.Önskar dig allt gott och snabb bättring!
  Varm Kram Primrose ,-)

  1. Det tar energi att ha ont.Visst gör det. Men det kommer flera mornar. Var ute idag på em men det var väl varmt. Vi var i skuggan men varmt ändå.
   Många båtar har hundar med och med flytvästar på. Men en uppblåsbar kanot är nog ingen hit.
   Markisen ger skugga men balkongen blir ändå varm så jag tar ut fläkten och den hjälper en del.
   Det var så roligt att se hur damen kom med sin cykel och slpg sig ner här för att måla av båten med alla växterna. Vi bor ju 6 trappor upp så jag kunde inte få en bättre bild. Men man såg vad det var.
   Tycker inte att Sjöräddningen ska behöva ägna sig åt att tillrättavisa och hjälpa folk som inte kan sköta sig. Det är ju inga olyckor med skotrarna utan de kör för fort. Här är det 5 knop i kanalen och de kör i 20. Utsätter också andra för fara. Men polisen är ofta på plats och ibland tar de skotrarna som missköter sig och de som kört få ta sig hem utan skoter.
   Tack, jag mår lite bättre idag och det är skönt.
   Ha det fint.
   kram

  1. Det verkade så. Men det blev en vända fram på kvällskvisten. Och nu balkonghäng i den svala kvällen.

 5. Helt klart är att du har litet underhållning framför ögonen när du nu inte orkar vara så aktiv för egen del. Nästa vecka ska bli drygt 10 grader svalare om prognoserna stämmer. Mitt på dagen är det för varmt, då vill inte jag heller göra något, eller i vart fall får det bli i skuggan i så fall.

  1. Känns bra att ha lite omväxling här på balkongen. Men jag lyssnar på böcker och Sommarprogram och en hel del på P! plus sorterar en del bilder så tiden går. Men det är ovant att inte orka. Å andra sidan är det ingen hit att ge sig ut i +30 grader heller. Då vill jag vara vid havet och i skuggan.
   För min del blir det bra med lite svalare väder. Nu jobbar fläkten också på bra för att svalka det såriga ansiktet nattetid.
   Önskar dig en fin helg.

 6. Lugnt Ditte! Försova sig gör man när man är yrkesverksam. Det gör man inte längre när man är pensionär. Så det så;-)
  Du har ju världens bästa underhållning framför näsan på dig, och det blir ju aldrig likadana bilder från din balkong, så det alltid händer nåt nytt i kanalen/slussen. Har faktiskt bara varit med en gång när en båt slussades i England. Ärligt taat skulle jag inte våga själv, då jag tycker att det är aningen otäckt om man inte vet vad man gör alltså.

  PS. sov på balkongen i natt! Har du funderat på en ansiktsmask när du går ut? DS.

  1. Så är det! Men det kändes lite så.
   Visst har vi bra underhållning här. Verkligen. Omväxlande också. Att slussa har vi gjort många gånger både i Sverige, i England och Frankrike. Men det är en fördel att veta hur man ska göra.Absolut.
   Ansiktsmask testade jag idag, men det går inte. Kliar och jag svettas. Finns inga med inbyggd ac eller fläkt.
   Jag har en fläkt i sovrummet och sedan har vi tvärdrag så nu går nätterna bättre. Ohc jag har inte längre lika ont av såren. Men sårskorporna kliar…
   En blöt handduk hjälper också. Tack för tipsen.
   Och balkongen får det bli om det blir svårt i natt att sova. Har en bra fällstol där.

 7. Det är tur att du bor som du bor. Du har vackra och spännande saker att titta på. Men förstår att du som väldigt aktiv person tycker det är jobbigt att inte riktigt orka med. Men det kommer 😀 Kroppen tar ut sitt och vill den sova, så gör den det. Du har ju varit vaken så tidigt flera morgnar.
  Så tufft för dig, tänker mycket på dig.
  Idag har jag varit i farten mer än vanligt. Först tvättstugerejset och sen knappt inpå en inbjudan till trädgårdsfest. Först tackade jag nej, men kom på att vad dum jag är! Så jo, jag drog iväg kl 17 och kom hem 21.20 från en trevlig vinprovning ute.
  Stor läkedomskram!

  1. Jag är verkligen så glad för vårt boende. Här erbjuds verkligen god underhållning för första parkett. Och nu när jag inte kan röra mig så mycket som jag är van vid så är det än mer uppskattat.
   Kroppen är trött och det är jag inte alls van vid.
   Vad trevligt med trädgårdsfest och vinprovning. Fin omväxling.
   Tack för omtanken.
   Önskar dig en fin lördag.
   Stor kram

 8. Du behövde nog din sovmorgon, så skönt att ditt ansikte känns en aning bättre.
  Å jösses så mycket du kan se från er balkong!
  Skönt att ni har en fläkt, skulle behöva det i stugan!
  Kram och sov gott!

  1. Kroppen är trött. Känner inte igen den. Men just nu har jag mindre ont både i kroppen och ansiktet och det är bra. Men sårskorporna täcker pannan och näsan och kliar rejält. Väntar nu på att de ska börja falla av. Har en blöt handduk tillgänglig och den svalkar.
   Fläkten är bra och jag tar ut den även på balkongen. Kanske kan ni hitta en i Norrtälje.
   Kram och trevlig lördag.

 9. Bra tänk här, det skall jag använda på jobbet när jag försover mig , det kommer fler mornar 🙂
  Mycket aktion nedanför din balkong, fina bilder.

  1. Visst kommer det fler mornar! Utgår i alla fall från det.
   Mycket händer hos oss i kanalen och på kajen och nu när jag inte är så flyttbar så är det extra roligt med den underhållningen.

 10. Underhållande vyer och så mycket spännande att titta på – dessutom många fina bilder för oss att titta på. Du hinner säkert ta många morgonpromenader – och om du inte vaknade av dig själv just denna morgon, så behövde du nog sömnen.
  Kram

  1. Tur att det finns en del att titta på och särskilt nu när jag för egen del är begränsad i att ta mig runt. Omväxlande underhållning är det.
   Kroppen är rejält påverkad och känns trött. Ovant för min del.
   Kram och trevlig lördag

 11. Det händer verkligen jättemycket där runtikring där ni bor. Kul att kunna roa sig från balkongen när orken inte är på topp.
  Fortsätt krya på!
  Kram

  1. Det gör det verkligen och god underhållning är det. Uppskattar den alltid men än mer nu när min ork är så pass begränsad.
   Har inte lika ont längre men sårskorporna i ansiktet är besvärliga.
   Önskar er en fin lördag.
   kram

 12. Jag tycker att du är helt suverän som orkar att gå ut och ta promenader, kämpar på. För jag förstår att det inte är lätt med värmen, orken och såren i ansiktet. Tänker på dig.
  Vackra och intressanta bilder. Det händer alltid något där hos dig Du får se och uppleva en hel del där på första parkett. Härlig utsikt.
  Men, jag ser att detta med att hålla avstånd inte riktigt hålls.
  Sköt om dig Ditte och var rädd om dig.
  Varm kram!

  1. Jag är ju ganska aktiv och försöker ge mig ut. Men det är knepigt och på olika sätt. Såren gör inte så ont längre men om jag blir svettig i ansiktet så blir det genast värre så jag är utrustad med en blöt handduk som lindrar.
   VI har mycket att titta på och det är god underhållning i sig.
   Nej, alla håller inte avstånd men de flesta tycker jag är ganska bra på det. Och utomhus är det ju mindre risk för smittspridning än inomhus.
   Jadå, jag är försiktig och väntar nu på min operation på onsdag.
   Tack, för omtanken.
   Många tankar och kram till dig.
   .

 13. Det gör mig ont att läsa om din smärta, förstår att det gör ont ..hoppas det snart blir bättre bästa Ditte ..stor kram

  1. Tack för omtanken! Ja, det är både besvärligt och väldigt ont och begränsar mig väldigt mycket. Den värsta smärtan har lagt sig med sårskorporna är är kvar ett bra tag till.
   Kram och trevlig lördag

 14. Händelser vid vatten, Kerstin Ekmans bok. Här hos dig händelser på och i vatten, händelserikt minsann.
  Närbilden av charterbåten, där bak där ser det ut som vatten är på väg in 🙂
  Försov dig, må ju vara en vinst, men men jag kan känna igen känslan av “jag missade”.
  Stor kram

  1. Tack för att du påminde mig om Kerstin Ekmans bok. Jag ska nog ta och läsa om den.
   Charterbåten verkade lite överlastad och inte direkt någon social distansering där inte.
   Ja, lite försmädligt att jag “försov” mig men det kommer fler mornar.
   Stor kram

 15. Den där balkongen visar alltid upp ett stort register av händelser i olika sammanhang. Nu ska det väl bli svalare och regn i början av nästa vecka.
  Som du ser läser jag baklänges.
  Kram

  1. Så är det! God underhållning på parkettplats. Men man kan ju undra över en dels brist på sjövett och kunskaper om sjön. Men inga båtkörkort krävs för båtar mindre än 14 x 4 m. Märkligt!
   Kram!

 16. Ett litet tips, du kan väl starta en youtube-kanal och filma små trevliga och spännande snuttar från er kanal! Det verkar hända så mycket där så jag skulle definitivt prenumerera. Här händer…..noll och ingenting. Tornfalkarna och flugsnapparna matar sina skrikande ungar, hettan går att ta på och orken är noll. Dagens loppis-pass i typ 40 grader var inte njutbart men kunderna var desto trevligare! Kvällskram från pörtet!
  P.S. Tv-tips om det blir sämre väder…SVT visar en finsk serie som heter Alina reser österut, en ung finska utforskar sitt slaviska arv, hon är till hälften finska till hälften ryska. Jag har sett två första avsnitten med stor behållning. Hon är i Vitryssländska Minsk på sin första resa.

  1. Jag har två filmer på Youtube. En med pingviner och en med argentinsk tango, Alltså det är inte jag som dansar….
   (Lägger ut lite filmsnuttar på Instagram) Ja, mycket händer här. Och idag, lördag var det nog rekord i händelser. Ja, inga olyckor…
   Hos dig händer det visst saker och jag älskar att läsa dina inlägg. Det är så bra att vi kan dela med oss till varandra. Du har all vacker natur, stillheten, sjön och dina både två och fyrbenta vänner.
   Jag vill gärna se den här finska serien. Du vet ju att detta intresserar mig mycket.
   Stor kram från en balkong som nu ger svalka. Och viss underhållning även i sena kvällen.

 17. Så jobbigt för dig i denna situation! Men tur i oturen att ni har denna balkong, en plats som både kan ge svalka och bjuder på förträffligt skådespel. Det är så intressant att se och läsa om alla iakttagelser du gör. Otroligt vad mycket du måste se från denna plats!

  Önskar dig fortsatt lindring med varma kramar!

  1. Det har varit och är kämpigt. Men det hade ju kunnat vara värre…Och med tanke på min nedsatta kapacitet är jag så glad att balkongen kan ge mig omväxling och underhållning- Har inte i värmen kunnat ta mig så långt.
   Men visst blir det en annorlunda sommar. Och inte bara pg.a. pandemin.
   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *