Stockholm Trevligheter

Absolut njutbart – Sol, en överraskning och vattenkontakt

Helgen försvann i rask takt. En strålande lördag  blev det och med absolut njutbart innehåll och på olika sätt. Även söndagen såg lovande ut men strålade mindre fram på eftermiddagen när det kom lite regn.  Men i varje fall ingen snö som jag såg att det kommit norrut. Bra så! Men å andra sidan blir vädret som det blir och inget man kan påverka.

På väg till uteserveringen Boule & Berså.  (Bäst att titta på hemsidan efter öppettider. Det är utomhus och alltså beroende av bra väder-) Och vi kom lagom till att Danviksbron öppnade.

Absolut njutbart

blev det denna lördag. Strålande sol och vi hade vår vana trogen tänkt att ta en promenad och avsluta på vårt lite förlängda vardagsrum; Boule & Berså. Och för att komma dit lämnar man Södermalm och går över Danviksbrn och är sedan i grannkommunen Nacka.  För vår del blev det en kortare promenad eftersom barnbarnen med mamma Liv ringde och berättade att de var på tåget och på väg från Uppsala. En rolig och oväntad överraskning. (Gjorde absolut inget med en kortare promenad för en hel del steg hade det blivit under veckan.  En gammal favorit, Monteliusvägen,  utökades med en ny, Pålsundsparken. Och en del annat har det också blivit.)

Boule & Beså. Absolut njutbart en solig vår/sommareftermiddag eller kväll. På Boule & Berså gillar vi både läget och miljön. Absolut njutbart en solig eftermiddag eller kväll.

Mycket att titta på vid Danvikskanalen.

Första parkett vid vattnet.

Det har varit broöppning och då är det flera segelbåtar som passerar.

Så fint att träffa de mina utomhus vid vattnet. Absolut njutbartGänget med ”de mina” är samlade. Men storkusinerna saknas. Så roligt och fint att ses!  Och perfekt att kunna ha friheten att få och kunna göra det. Absolut njutbart! 

Barnbarnet William  är fascinerad både av vattnet och de änder som simmar omkring i kanalen. Och av båtarna. För många varianter dyker upp.

En polisbåt är extra intressant.

Glada barnbarn och en lika glad mamma.

Tiden går fort

och fram på eftermiddagen går vi bort till kajen och båtbryggorna vid Saltsjö kvarn. Här lägger pendelbåtarna till och man kan ta ”Sjövägen” både in till City/ Nybroplan eller ut mot Djurgården, Nacka strand och till ändhållplatsen på Lidingö. Flera stopp är det på vägen och vanlig biljett för SL (Stockholms Lokaltrafik gäller. Tidtabell finns här.

Bryggan vid Saltsjökvarn och båten mot Nacka strand och Lidingö är på väg in till kajen.

Så kommer också den eldrivna båten Maria som är på väg mot Nybroplan. Och jag vinkar adjö till Liv och barnbarnen.

 

30 svar på ”Absolut njutbart – Sol, en överraskning och vattenkontakt”

 1. Så mycket det finns att se i Stockholm, och vackert det är också!! Vill så gärna åka dit och själv få uppleva lite mer 😀 Underbart väder vi hart och självklart ska man passa på att njuta och vara ute då!

  1. Här finns mycket och för oss också på nära håll. Just det här stället går vi ofta till för vi tycker om närheten till vattnet och miljön. Och det är också gott om avstånd nu mellan bord och gäster. Ett extra plus. Sen var det extra roligt att barnbarnen kom och att jag kunde träffa även båda döttrarna.
   Och visst blir det så mycket bättre över lag när det är fint väder. Kan tänka mig att ni också haft fint. Hoppas du haft en bra helg.

 2. Vilket härligt go det är i dig. Lördagen var magisk. Skönt att ni kan träffas och äta tillsammans. Självklart är alla sorters båtar intressanta i den åldern.
  Kram från ett kyligt Visby

  1. Jadå, viss fart och fläkt är det. Och att sitta och vänta och rulla tummarna gör jag inte. Så fint att träffa de ”mina” och att ses utomhus fingerar ju fint trots detta med ”riskgrupp”. Jag är inte orolig men givetvis försiktig. Extra roligt var att Liv kom med pojkarna från Uppsala och det var så roligt att vi alla kunde ses. Mycket att titta på var det ju också.
   Kyligt även här idag men en stärkande runda blev det. Med en lättare täckjacka på.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Vilken härlig dag ni också fick och en dag i det finaste sällskapet. Att kunna träffa barn och barnbarn utomhus betyder väldigt mycket. Kan tänka mig att det var spännande när det dök upp en polisbåt. Tyvärr går helgerna bara så fort men det kommer ju fler. I dag har det varit mycket svalare här och i morse var det rena vinterkänslan.

  Kram och god måndagskväll!

  1. Verkligen! Och jag det blev en så fin dag. Extra överraskad blev jag över att Liv och barnbarnen kom med tåget från Uppsala-Finns ju ingen anledning att inte ses annat än kanske lite mer praktiska. Men tåg är det ju enkelt att ta- Så även för mig till Uppsala. Men på vardagarna har pojkarna skola, fritids och andra aktiviteter. Men helgerna fungerar ju fint. Nästa gång tar jag mig till Uppsala och i första klass är det ju absolut ingen trängsel-
   Och för dig som jobbar kan jag tänka mig att helgerna går än snabbare.
   Kyligt här också men det blev en sväng på 8 km och med tunna täckjacka på.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 4. Det var ju fantastiskt smidigt att göra på det visat, att alla tog sig iväg en bit, för att stråla samman! 😀
  Så fina de små gossarna är (små och små 😀 de växer)
  Jag är avis men det kommer en dag då vi kan ses. En del komplikationer här av olika slag, men det blir bättre. Vi ses videomässigt nu flera av oss.
  Önskar en fin måndagskväll! Turligt nog har det varit sol hela dagen här.
  Stor kram!

  1. Verkligen! Och perfekt att ses utomhus i det vackra vädret och i den fina miljön.Jag blev verkligen överraskad. Och att ta tåget är ju inga problem alls. Ja, killarna växer och nu när det går några veckor mellan varven vi ses märker jag stor skillnad. Och de är så goa. Senast vi sågs var i Uppsala på långfredagen. Visst är det bra att ses via via länkar/video och förstår att ni gör det. Ett bra komplement som det är nu. Också ett bra sätta att ha kontakt både med vuxna barn och barnbarn och något vi också gör nästan varje dag. Och via ”Zoom” kan man ju koppla upp sig många tillsammans. Ja, även via Skype och annat också.
   Vi har också haft strålande sol idag men kyligt. Inte direkt balkongväder här uppe hos oss. Men vi gick en långrunda och satt sedan i lä på en uteservering. Hoppas du haft en skön dag.
   Stor kram och trevlig kväll.

  1. Så fint att ha möjlighet att ses och att vistas ute. Guld värt! En jättefin eftermiddag blev det. Polisbåten var kul och här vid vattnet finns mycket roligt att se. Verklig tur med vädret hade vi också.

 5. Boule&Berså verkar så mysigt! ,-)
  Härligt väder, sämre idag, Måndag ,-)
  Att sitta vid vatten, se båtar det är så otroligt rogivande.
  Härlig familj .) så fint att kunna träffas och ha kul ihop!
  Finns mycket att titta på, polisbåten var fin. För dina barnbarn måste den varit extra spännande, inte ofta man ser en polisbåt! Jag har aldrig sett en ,-)
  Båtturer är alltid mysiga. förr åkte vi ofta båt, nu är det sällan, härliga glada bilder
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Det är verkligen trevligt här och även hundar är välkomna. Man sitter ju ute men det finns också en stor hundrastgård alldeles bakom.
   Lördagen bjöd verkligen på så fint väder och det var så roligt att bli överraskad av både barnbarn och döttrar. Fint att kunna ses utomhus.
   Vi har ju några båtar som är pendelbåtar och som kan ta oss till Nacka strand och även över till Lidingö. Inte så långt men trevligt är det. Hoppas att snart också kunna ta en Vaxholmsbåt ut
   Ha det fint du också.
   Kram

 6. Det var en riktig njutflykt! Å igår var det ju faktiskt riktigt varmt jämfört med idag alltså. Så tajmingen var ju helt perfekt. Kul med Uppsalabesök i huvudstaden, för vanligtvis brukar du/ni ju åka till Uppsala istället.
  Bilden med Liv och killarna är en absolut höjdare. Vet inte om jag har fel, men visst är killar alltid speciellt fascinerade av polisbilar/-båtar och brandbilar.

  1. Det blev en jättefin eftermiddag och en överraskning att Liv och killarna kom hit. Jag brukar annars ofta åka till Uppsala men nu har jag inte åkt kommunalt annat än med båt.Och säkert skulle tåget med första klass, där det är färre resenärer,fungera bra. Visst är bilden med Liv och killarna fin. En ögonblicksbild. Just yngre killar tror jag ofta är väldigt intresserade av av det som har med polis, brandkår och annat i bilväg. I alla fall är William det fortfarande och hos Max är det mest fotboll som är hans stora intresse.

  1. Dagen blev väldigt lyckad och överraskande att både döttrar och barnbarn dök upp. Här slår vi oss gärna ner. Trevlig miljö och alltid mycket att fästa blicken på.
   Önskar dig en fin tisdag.
   Kram

 7. Härligt att ni kunde ses och vara tillsammans i ett strålande vackert majväder.
  Hoppas att detta med pandemin ändrar riktning och att allt eländes elände försvinner , fastän det kommer att ta tid.
  Jag var just inne hos Biggeros och såg hur öde och tomt allting är där ännu och i jämförelse med Stockholm så är det milsvida skillnader. På dina bilder ser det ut som vanligt innan pandemin. Ha det fortsatt bra och njut av vandringarna och tillvaron på bästa sätt.

  1. Det var så trevligt med den här spontanträffen och miljön är verkligen fin. Mycket att titta på också både för ung och äldre. Stockholm City och Gamla stan är ganska öde här men inte Södermalm. Många söker sig hit för det finns ju både vatten och natur som lockar. Men på Biggeros bilder kändes det nästan lite kusligt.
   Ja, det kommer en tid efter pandemin – men tid kommer det att ta.
   Ha det fint ni också och jag förstår att det är en del att styra men nu i ”vårbruket”.

 8. Det är otroligt roligt att titta på både vatten och båtar – vilken härlig träff ni fick till där! Polisbåten skulle jag också ha tyckt varit mest spännande av allt 🙂
  Igår hade vi en jättefin dag, idag ser det mer molnigt ut men det kanske ordnar sig framåt dan. Nu är vi ju inte bundna av våra slot-tider ifall vi stannar för att ta nåt på nån uteservering och det ser jag inga större problem med 😀

  Ha en fin dag!

  1. Vi slår oss gärna mer på Boule & Berså efter promenaderna. Ett riktigt trevligt ställe på alla sätt. Och nu blev det extra fint när både döttrar och barnbarn överraskade. Alltid mycket att titta på här. Fint att er första dag med större frihet blev vacker och jag förstår att ni njöt av att röra er mer fritt. Trevligt också att kunna slå sig ner.
   Hoppas på en bra tisdag också.

 9. Boule & Berså verkar så mysigt. Å vilken underbar överraskning med dotter och barnbarn! Jösses så killarna växer.
  Värmen låter vänta på sig, så det är bara att klä på sig ordentligt när man ska ut.
  Ha en fortsatt bra vecka!
  Kram

  1. Boule & Berså rekommenderas. Perfekt att från Nybroplan ta SL:s pendelbåt till Saltsjökvarn och sedan är det bar ett par hundra meter att gå. B & Berså ligger nästan under Danviksbron. (Men titta på hemsidan om det är öppet)
   Ja, en glad överraskning var att både barnban och döttrar kom. Så roligt att ses.
   Önskar dig också en fortsatt bra vecka. Och klä på oss får vi allt göra.
   kram

 10. Ni ser ut att haft det riktigt härligt, Boulebanan vore kul att testa igen och så fick jag se en vinkel till på min favoritbro.

  1. Bron är speciell men vi går här så ofta att jag ibland glömmer bort den.Boulebanorna är många och trevliga så de testar vi ibland Får göra dte nästa gång barnbarnen är med. En fin eftermiddag blev det och kul att kunna ses alla tillsammans.

 11. Lyfter speciellt på hatten åt att man begripit att man kan åka på vanliga SLbiljetter på båtarna! Ojoj, tror inte jag skulle hinna göra annat än åka båt om jag vore i Stockholm! Vilken skillnad att slippa sitta långt under jord i sunkiga t.-banetåg…Jag blev aldrig kompis med T.-banan trots att jag använde den dagligen i många herrans år. Jag fick ångest så snart jag stod på rulltrappan på väg ner i underjorden…
  Och så förgylldes din helg av härliga barnbarn…
  Kram från pörtet

  1. Detta med att kunna använda SL-biljetterna till att ta sig från Nybroplan, Saltsjökvarn, Finnboda, Karnholmen, Nacka strand, Djurgården, Dalenum och Frihamnen och kliva av var man vill. Men man måste hålla sig inom tidsramen. Men åker jag fram och tillbaka till Lidinö så hinner jag ju bra ändå. Nu åker jag bara båt om jag inte går. Men kan om det kniper ta en buss för de är ganska tomma. Tunnelbanan brukar inte jag heller gilla och nu tar jag den inte alls.
   Så fint att bli överraskad av döttrar och barnbarn. Blev jätteglad.
   Kram

  1. Verkligen en jättefin dag tillsammans med de mina. Och så överraskande att Liv och barnbarnen kom in till Stockholm från Uppsala. Och att ses utomhus är ju inga problem.
   Önskar dig nu fina dagar och att läget lättar hos er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *